Na vrhSee PRO edition

Advanced Stuff

A la cart

Vsi programi in tematski treningi se pripravljajo skupaj z naročnikom, tako da v NLT nimamo v naprej pripravljenega menuja. Imamo sestavine, ki jih povežemo v ponudbo, ki odraža potrebe in pričakovanja naročnika, sestavine, katerih lastnosti poznamo in jih uporabljamo …

 

A LA CART

 

… za doseganje skupnih ciljev, …

 

1. večje odzivnosti na pričakovanja trga, 

2. spremembe ustaljenih vzorcev razmišljanja zaposlenih, 

3. več timskega dela in medsebojnega zaupanja,

4. popoln prehod iz kulture povprečja v kulturo uspeha,

5. vzpostavitev okolja, ki spodbuja kreativnost,

6. utemeljitev vizije, strategije, poslanstva in vrednot,

7. celotno podjetje povezati skozi skupne vrednote in vizijo,

8. usposobiti vodje na vseh nivojih za učinkovito vodenje ljudi,

9. prenesti odgovornosti  na nižje ravni vodenja,

10.postaviti in sprejeti ključni dogovor vseh zaposlenih na katerem bo temeljila prihodnost  podjetja,

 

… so naslednja …

 

1. izzivi in veščine vodenja,

2. vodenje ekipe,

3. timsko delovanje in graditev tima,

4. motiviranje sodelavcev,

5. utemeljitev vrednot,

6. priprava in izvedba razvojnih pogovorov,

7. upravljanje sprememb,

8. upravljanje s časom,

9. postavljanje ciljev,

10. učinkovito vodenje sestankov,

11. coaching,

 

12. nefinančno in finančno nagrajevanje,

13. spodbujanje idej,

14. prepričljiv nastop,

15. train the trainers,

16. uskladitev poslovnega in osebnega življenja.

 

Mentorstvo

Jaz si nikoli ne domišljam, da delujem na najvišji ravni, vedno je lahko še bolje. Ves čas me vodi neizmerna sla po učenju in napredovanju in trudim se, da se učim od najboljših. Od najboljših trenerjev, iz najboljših knjig, od udeležencev in od mojih najbližjih. Vseskozi opazujem svet in skušam biti odprt za vse poglede. Če kaj, se zavedam, da ni nikoli konca poti in nikoli konca učenja. Ne delam si utvar, da je moje delo absolutno vsem všeč, se pa ves čas trudim zaslužiti spoštovanje, ki si ga ustvarjam s trdim delom, etiko, zgledom in rezultati.

Drugo moje poslanstvo pa je deliti znanje in izkušnje ljudem v poslovnem svetu, prvenstveno vodjem (individualni coaching). Mentorstvo je, da ljudem pokažeš, da so sposobni zmagovati. Pomeni odkriti njihove talente in jih z znanjem in veščinami nadgraditi, da obvladajo tisto kar počno. Ključ je v osnovah in podrobnostih. Nikoli ne dovoli, da ne bi dobro opravil stvari na katere lahko vplivaš. Pri velikih stvareh si lahko uspešen le, če si majhne stvari opravil tako, kot je treba. Pri tem je najpomembnejša odkritost, ki gradi zaupanje. Iskrenost vodi k spoštovanju, ta pa je ključ, da lahko na nekoga resnično vplivamo. Uporaba znanja in sposobnosti ni delati namesto drugih. Najslabše kar lahko narediš za njih je, da namesto njih narediš stvari, ki bi jih lahko in morali narediti sami.

Individualni coaching je namenjen iskanju lastne vrednosti. Najdeš jo, ko se zaveš, da si pripravljen. Je spoštovanje brez strahu. 

 

Zaveš se jo, ko se odločiš, da ljudem poveš tisto kar morajo slišati in ne tistega, kar bi radi slišali. Pripravljenost, spretnost in ravnovesje ti  dajo moč delovanja, pravo samopodobo iz katere zraste samozavest. To ni nekaj danega, samozavest se gradi. NLT program individualnega coachinga-mentorstva je sestavljen iz 16-tih stopnic od discipline do mentorstva, z njim peljemo vodjo na vrh, do odličnosti v vodenju, do nivoja, ko tudi sam postane mentor.

Računajte na nas

Od leta 1999, ko sem se začel ukvarjati s trenerskim delom, sem napisal mnogo programov,  priročnikov,  člankov in tu in tam kakšno knjigo. Ne oporekam sam sebi, da to niso  kvalitetni in uporabni teksti, ampak res ponosen pa sem na zadnjo knjigo Računajte na nas. Knjiga govori o košarkarski ekipi trinajst letnikov, ki iz povprečne ekipe postanejo vrhunski tim  in se uvrstijo v zaključne boje, v ligo za prvaka. Govori o prijateljstvu, spoštovanju, odgovornosti. O vseh tistih sijajnih dejavnikih,  ki se razvijejo pri timskem delu. Ampak bistvo je semafor, rezultat, ta nikoli ne laže in tu je ključno sporočilo knjige   poslovnemu svetu velikih punc in fantov. Resnično se da združiti lepoto timske igre in rezultat, zadovoljstvo zaposlenih in zadovoljstvo lastnika, srečo v privatnem in srečo v poslovnem  življenju.

Ob branju knjige Računajte na nas, sem se ponovno spomnil svojih prvih korakov in prehojene poti do končnih uspehov. Knjiga skozi športne dogodivščine mladih fantov, njihovega trenerja in okolja, ki jih obdaja, utemelji timsko delo, pristope in metode, ki prinašajo končni uspeh. Zaradi tega si zasluži, da jo preberete ter kakšen njen del prenesete tudi v svoje življenje. 

-Radoslav Nesterović, NBA prvak-San Antonio Spurs

 

Sklepne besede iz knjige- Sedaj bi moral poiskati velike besede in knjigo končati v velikem slogu. Pa ne vem, kaj naj napišem.

Za vami je knjiga o skupini fantov, ki počasi zapuščajo otroški svet, z eno nogo so že zakoračili v svet odraslih. 

Ustvarili so zgodbo, iz katere se lahko vsi česa naučimo. 

Prav zato, ker je njihova zgodba o čarobnosti tima name naredila sijajen  vtis, sem se odločil, da jo delim z vami. Pravzaprav sem jaz samo zapisal timsko zgodbo teh fantov, trenerja, mam in očetov, bratov in sester.

  

Knjiga je zasnovana tako, kot da bi bila namenjena poslovnežem, bom pa izjemno srečen, če bo našla pot tudi v svet športa, vzgoje, odraščanja naših otrok. Naj ostane tudi fantom spomin na njihovo otroštvo, na izjemno sezono, na skupne zmage, naj jih vsak dan spominja, da so sposobni velikih podvigov.

 

 

 

Reference

Z Andrejem Kuncem sodelujemo že več kot 3 leti. 

 

Začeli smo s kuharskim teambuildingom za vodje prodajnih ekip, nadaljevali z uvajanjem sprememb, nagrajevanjem in  motiviranjem sodelavcev, komunikacijo vizije, strategije in poslovnih ciljev. Njegova usposabljanja so zelo dinamična in praktična. Vključene so številne igre vlog, kjer pomembno vlogo igramo prav mi, udeleženci usposabljanj.   

 

Vse udeležence usposabljanj je Andrej navdušil s svojo preprostostjo, odprtostjo in pozitivnim duhom. Svoje delo trenerja opravlja z veliko strastjo, željo pomagati nam vodjem prodajnih ekip dosegati še višje in boljše rezultate.

 

Skratka je vrhunski trener, ki si ga vsakdo želi v svoji ekipi.

 

Mag. Anita Stojčevska

 

direktorica divizije Komercialno upravljanje-SKB d.d.

 

Sodeloval sem tudi z naslednjimi:

 • Akrapovič Group LL.C. 
 • AdriaticSlovenica 
 • E.Leclerc Slovenija 
 • Finance - Poslovna akademija
 • Finea Nucleus
 • GEN-I
 • Gorenje
 •         Inštitut za rehabilitacijo RS
 • Intereuropa
 • Iskratel
 • LEK 
 • Merkur
 • MIK Celje 
 • Poštna banka Slovenije 
 • Petrol 
 • Porsche Slovenija
 • SG Automotive
 • Senčila Bled
 • Siemens
 • SKB  
 • Skupina Telekom 
 • NLB 
 • Papirnica Vevče
 • SEC 
 • TUŠ
 • UniCredit banka Slovenija 
 • Vzajemna
 • Zavarovalnica Triglav
 • Založba Rokus Klett 
 • Žito skupina

 

 

 

 

Misel

Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot." Simon Gregorčič

Ali kot je rekel Mali princ: "Bistvo je očem nevidno." Ne pomaga ti izostreno sokolje oko, razumevanje vseh teorij ali poznanje vseh knjig na svetu, če ne zmoreš na svet gledati s srcem. Tisti človek je velik človek, ki je velik po srcu. Tisti, ki se ne obrne stran, ko drugi rabi pomoč, tisti, ki se razdaja za druge in sebe postavlja na zadnjo mesto. Tisti, ki se trudi delati dobro in tisti, ki ne obupa niti takrat, ko se vse zdi več kot nesmiselno. Srce vidi in razume vse, le prisluhniti mu je treba.

 

»Ni vse tako, kot je videti na prvi pogled«,  je rekel Mali Princ.

  

 

Pokazal sem svojo umetnino odraslim in jih vprašal, ali jih je moje risbe kaj strah? Odgovorili so mi: »Zakaj bi se bal klobuka?« Vendar tisto na sliki ni bil klobuk! Bila je boa, ki prebavlja slona! Da bi podobo razumeli odrasli, sem torej narisal še boo od znotraj. 

Odraslim je treba vedno razlagati. Moja risba številka 2 je bila takšna.

 

Toda odrasli so mi svetovali, naj nikar več ne rišem kač od zunaj, ne od znotraj in da naj se rajši poprimem zemljepisa, zgodovine, matematike in slovnice.

 

 

Več prispevkov

Joomla templates by Joomlashine